Mobilfunktioner

Vikten av att göra din sida mobilkompatibel

Tanken med det här inlägget är helt enkelt bara att göra ett kort instick för att påminna om vikten av att göra din hemsida kompatibel med mobiltelefoner. Som kreatör är det lätt att fastna i laptoparnas värld. Det är trots allt på laptops som många av oss i första hand arbetar. När vi skriver innehåll till våra sidor och när vi ordnar layouten för dem.

I det läget är det lätt att bli hemmablind. Inte nödvändigtvis på så sätt att man helt glömmer att göra hemsidan skalbar för alla typer av enheter, men vi lägger kanske mer möda på hur hemsidan ser ut på datorskärmen än på mobilskärmen. Om du anlitar en professionell WordPress-utvecklare kan du vara säker på att du får en sajt med full mobil kompabilitet. Det är viktigt, för redan idag är mer än hälften av all trafik i världen på internet från mobiltelefoner. Det kommer inte att minska. Det betyder att minst hälften av alla besökare du får på din hemsida kommer att besöka den via mobilen. Beroende på vilken typ av hemsida du driver kan andelen vara ännu högre. Inom vissa nischer kommer mer än 90% av trafiken från mobiltelefoner.

Så, gör din hemsida användbar framför allt för dina mobila besökare. Oavsett om det handlar om en blogg, webbutik eller någonting annat.

bard