Mobilfunktioner

Köp en begagnad mobil

Att köpa en ny smartphone är en stor investering för de flesta. Det kan vara klokt att först fundera över om du verkligen behöver en sprillans ny mobil, eller om det räcker med en betydligt billigare begagnad dito. Det finns många fördelar med att köpa en begagnad smartphone. När du köper en begagnad mobil sparar du på miljön plus att mobilens livslängd utnyttjas till fullo. Den som säljer sin relativt nya mobil för senaste modellen tjänar på att du köper deras begagnade mobil vilket innebär en “win, win” situation för alla.

Jämför mobiler

Senaste modellen av en smartphone behöver inte alltid vara bättre för just dig och dina behov. En begagnad mobil behöver inte alltid vara billigast, eftersom äldre modeller av nya mobiler ibland säljs riktigt billigt. Det är alltid värt att jämföra smartphones och att inte ha bråttom. Med en begränsad budget går det alltid att hitta en bra smartphone till ett bra pris. Var på det klara med vilka funktioner som är viktiga för dig och var noga med att den mobil du väljer, ny eller begagnad, kommer att kunna leva upp till dina förväntningar.

Ekonomi

När företag köper mobiler till sina medarbetare är det i första hand nya mobiler det handlar om. Däremot gäller det fortfarande att jämföra modeller samt priser för att hitta den smartphone som bäst passar de funktioner och den kapacitet som önskas. Dessutom bör ett företag förhandla fram bästa möjliga pris vid köp av ett större antal mobiler. Här gäller samma noggrannhet som vid hantering av avtal. Precisely är ett företag som erbjuder en fantastisk möjlighet att minimera rutinuppgifter, men med bibehållen hög kvalitet och kontroll via en digital avtalsplattform för avtalshantering. Hos Precisely kan företag säkra avtal i stor skala genom en betydligt effektivare process. Hos Precisely kan ditt företag få välstrukturerad avtalshantering med maximal effekt men med minimal ansträngning.

Goda råd

Ett bra råd när du funderar på att köpa en begagnad mobil är att köpa den genom ett företag som säljer begagnat. När du köper via ett företag har mobilen återställts och kontrollerats plus att du får en garanti på köpet. Mobilen kommer att vara rensad och genomgången från tidigare information, appar och inställningar. Du får också garanti på att den inte är stulen plus att den omfattas av konsumentköplagen som ger 3 års reklamationsrätt.

Risker

Vilka risker finns med att köpa en begagnad smartphone? Den absolut största risken är att köpa en smartphone från en privatperson. Förutom att den inte kommer med någon garanti vet du inte vad mobilen utsatts för. Det är inte helt ovanligt att telefonen tappats ett antal gånger eller i vatten vilket kan orsaka fukt inne i mobilen med skador som visar sig långt senare. När du köper en mobil per annons eller från en vän kommer du varken få en genomgång av mobilen, återställning eller garanti.

bard