Mobilfunktioner

Smarta appar för din telefon

Ett liv utan en smartphone kan vara svårt att föreställa sig i dagsläget. Det är många som använder många olika appar för att få ihop livspusslet. Dessutom kan det finnas de som väljer att ha sin smartphone även som underhållning, det vill säga spelar spel och andra roligheter på den. Det finns egentligen inga gränser för hur många användningsområden en smartphone har, det handlar mer om hur man själv vill använda sig av den. I det här inlägget kommer det några tips på saker som man kan göra för att underlätta vardagen med hjälp av sin smartphone.

Effektivisera bokläsning med ljudböcker

Många säger att de skulle vilja ha tid till att läsa mer. Det är dock få som känner att de verkligen har orken när väl tillfället ges. Det kan bero på att man hellre vill vila när man väl har en ledig stund, eller att man fastnar framför TV:n istället. Det kan därför vara klokt att prova på ljudböcker i sin smartphone. Man kan lyssna var man än befinner sig, man kan vara ute och gå en promenad eller så kan man lägga sig på soffan och bara njuta av att lyssna till någon annan. Man kan välja vad man vill lyssna på, allt ifrån skönlitteratur till faktaböcker.

Streama film och musik

Något som är väldigt vanligt att de flesta redan gör är att man streamar i sin smartphone. Det finns väldigt många appar och en del har betalversioner vilket gör att man kan komma åt innehåll av högre kvalitet. Det finns så många olika appar att man kan ta sig en ordentlig funderare innan man väl bestämmer för vilken man vill köra på. Många av dem har prova på månader vilket gör att man kan provtitta eller lyssna i lugn och ro innan man bestämmer sig.

Håll kontakten med nära och kära

Även om man tänker sig att världen blir alltmer uppkopplad så är det många som upplever att de får mindre riktig kontakt med de som de faktiskt bryr sig om. Det man därför kan göra är att man laddar ner appar som underlättar kommunikationen. Den svenska tjänsten Skype är väldigt vanlig, och förutom att man kan ringa vanliga samtal med video till andra användare så kan man även lägga till ett nummer, fylla på saldo och använda sitt konto precis som vilket telefonabonnemang som helst.

Få ordning på vardagen

Den som söker struktur och ordning i vardagen har verkligen hur många valmöjligheter som helst när det kommer till att välja appar på sin smartphone. Man kan ladda ner appar som hjälper en att skapa listor på saker som man bör göra, och kalendrar som ser till att man får en ordentlig överblick över dagsläget.

bard