Mobilfunktioner

Mobilanpassa verksamheten

Att människor spenderar allt mer tid med mobilen är inte längre förvånande. Dagens smarta telefoner är så mycket mer än telefoner. De möjliggör bland annat arbete på distans, nätshopping och bankärenden på nätet. Rapporter från Internetstiftelsen i Sverige visar att allt fler svenska konsumenter handlar via mobilen regelbundet. Den mobila aktiviteten har förändrat spelreglerna för många företagare. Här kan du läsa mer om hur du enkelt kan anpassa verksamheten efter de nya mobila konsumtionsmönstrena.

E-mail marketing

De flesta läser e-mail direkt i mobilen. Detta gäller för arbetsrelaterade såväl som privata e-mail. Därför är det viktigt att du som företagare lyckas nå ut direkt till dina kunder. E-mail marketing är ett mycket effektivt och uppskattat sätt att informera dem om dina produkter, specialerbjudanden och nyheter. Hos Ungapped kan du enkelt skapa nyhetsbrev som är anpassade för mobilanvändare. De har färdiga mallar som går att skräddarsy med ditt företags logga och färger.

Mobilanpassad hemsida

Självklart är det viktigt att även företagets hemsida är mobilanpassad. Nyhetsbrev som skickas ut bör ha en länk som leder till hemsidan. Om inte hemsidan är anpassad för mobilanvändare kommer många garanterat att lämna hemsidan vilket gör att du går miste om en eventuell försäljning. Hemsidan bör såklart även vara anpassad för surfplattor.

Sociala medier

Att vara aktiv på sociala medier är en viktig strategi för såväl stora som små företagare. Via de olika sociala kanalerna kan du kommunicera direkt med kunder och bättre förstå deras behov. Det är även ett mycket bra sätt att stärka varumärkeskännedomen.

bard