Populära mobiltillverkare

Sony

Sony är ett företag som tidigare gick under namnet Sony Ericsson. Det var två separata företag som valde att slå ihop sig och börja samarbeta. Men år 2012 köpte Sony alla Ericssons ägodelar i företaget vilket avslutade samarbetet och de valde att byta namn till Sony Mobile Communications.

Trots att företagen valde att gå isär finns det flera inslag av företagens samarbete i Sonys mobiltelefoner. Framförallt i Sonys Xperia-modeller, vilket var något Sony Ericsson utvecklade tillsammans men som nu produceras av Sony.

Sony har fyra “linjer” som de följer. Tre av dessa är utvecklade mot GSM/UMTS-nätet vilket gör att de säljs över hela världen. Den fjärde linjen är de mobiltelefoner som endast fungerar i Japan, vilket inte är en jätteöverraskning med tanke på att Sony i grunden är ett japanskt företag. Företaget testade också att lansera ett antal mobiltelefoner med Windows Mobile, vilket inte blev så jättelyckat. De bestämde sig då för att endast lansera mobiltelefoner med Android. Detta visade sig vara ett bra val med tanke på att många av Sonys modeller har tagit sig in på listan över mest köpta och populära telefoner i flera delar av världen.

bard