Populära mobiltillverkare

Apple

Apple är ett stort företag som grundades 1976 av bland annat Steve Jobs och Steve Wozniak. De var en av de första tillverkarna av persondatorer men är antagligen som mest kända för sina iPhone-telefoner. Den allra första modellen lanserades år 2007 och samma år blev mobiltelefonen utsett till “Årets uppfinning” av Time Magazine. Året därpå släppte företaget en uppgraderad version av mobilen som hette Iphone 3G och den blev tillgänglig i drygt 70 olika länder.

De insåg snabbt vilken succé telefonerna hade blivit och har därefter lanserat fler uppgraderade versioner och nyare modeller inom samma serie. Iphone är idag en av de populäraste mobilerna i flera länder runt om i världen. Vissa av modellerna säljs i olika färger och det finns modeller som endast går att köpa om du tecknar ett abonnemang samtidigt.

De största skillnaderna mellan modellerna hittar du främst i minnet, processorn, anslutningar, kameran och lagringen. De senare modellerna har två kameror, vilket är det vanliga hos smartphones idag. En kamera som sitter på framsidan av mobilen för att göra det möjligt för dig att ringa videosamtal eller lättare ta selfies. Den andra kameran sitter som vanligt på baksidan av telefonen.

bard