Mobilfunktioner

Skapa en mobilanpassad och SEO-optimerad hemsida

När du skulle besöka en hemsida för några år sedan satte du dig säkert vid datorn. Nu surfar vi istället mer och mer på våra mobiler. Om du är företagare och har en hemsida bör du därför se till att mobilanpassa samt SEO-optimera den så att den kommer högt upp i sökresultaten på Google.

Varför är det då så viktigt att anpassa hemsidan till mobil användning? Jo, risken om du inte gör det är att din webbplats ser konstig ut när människor surfar in på den. Det kan också innebära att alla funktioner inte fungerar som de ska. Det kan i sin tur orsaka att du förlorar värdefulla kunder. Dina kunder måste också hitta din webbsida. För att öka chanserna för det måste du SEO-optimera den. Det gör du enklast med ett smart SEO-verktyg till din hjälp. Wincher tillhandahåller ett bra sådant som gör att du inte behöver vara expert på SEO för att ordna en bra optimering.

Därför behöver du mobilanpassa hemsidan

Som nämndes i början av texten ser våra surfvanor idag inte likadana ut som de gjorde för ett par år sedan. Faktum är att fler idag använder mobilen för surf än de som använder datorn. Att då komma in på en hemsida som inte fungerar eftersom den inte är mobilanpassad är något som är irriterande och gör att man surfar vidare till en annan aktör. Du som företagare förlorar alltså dina kunder om du inte anpassar din hemsida för mobiltelefonen. Faktum är att om du har en bra optimerad hemsida så kan du strunta i att utveckla en app för företaget. Det går istället bra att integrera de funktioner du behöver på hemsidan, till exempel ordermöjligheter, offertförfrågningar eller helt enkelt det som passar ditt företag.

Varför är SEO viktigt?

SEO står för search engine optimization, det vill säga sökoptimering. Det hela går ut på att rankas högt på Google med utvalda nyckelord. Om du till exempel tillhandahåller snickeritjänster kanske du vill ranka högt på renovering, snickare och bygge. Den som är frisör kanske snarare vill ranka högt på klippning, permanent och hårförlängning. Det råder naturligtvis hög konkurrens mellan dessa termer. Med ett SEO-verktyg kan du ta reda på vilka termer som både passar ditt företag och som har minst konkurrens. Du kan också få mer generell hjälp att sökoptimera med ett SEO-verktyg.

Fördelarna med just Winchers variant är att den är lätt att använda och därmed en väl värd investering. När det gäller SEO blir du aldrig fullärd, varför det kan vara skönt att ha ett verktyg som stöd. Här kan du läsa ytterliga tips om SEO. Kort kan man dock säga att för att ranka högt bör du ha en välgjord hemsida med välskriven text och med relevanta sökord på rätt ställe. Att börja överanvända sökorden är dock ingen bra idé eftersom Google då kan klassa din hemsida som spam och flytta ned den i rankingen.

bard