Mobilfunktioner

Den moderna företagaren: mobilen som kontor

Dagens mobiltelefoner är små datorer. Idag finns det internetentreprenörer som har mobilen som kontor. Om du drömmer om att få leva ett friare liv, kan du satsa på att bli internetentreprenör och arbeta varifrån du vill i världen, med bara din mobil i handen.

Mobilen

Mobilen har verkligen förändrat våra liv. Idag har alla mobiltelefoner och det ses som en självklarhet att vi båda kan ringa, meddela oss med varandra, men också surfa och filma oavsett om vi befinner oss i en by utanför Trelleborg eller i New York. Det är många av oss som nästan har halva livet i mobilen, det är där vi har vår kalender, information, kontakter, dokument, bilder och mejl. Tack vare alla appar hjälper också mobilen oss att hålla koll på både hur mycket vi rör på oss, när vi ska möta någon och hur vi bäst ska träna. Mobilen är också ett väldigt bra arbetsredskap och alla arbetsgivare förutsätter att deras anställda har en mobil. Om du längtar efter att bli en internetentreprenör och tjäna ditt levebröd genom att arbeta på nätet, är det viktigt med både en bra mobiltelefon och rätt slags mobilabonnemang för ditt företag – kolla Telness som har företagsabonnemang utan bindningstid eller uppsägningstider.

Mobilen som kontor

Vilka jobb kan du då ha om du ska ha mobilen som kontor? Vanliga jobb för internetentreprenörer är att blogga, driva webbhandel, arbeta med marknadsföring eller IT, vara skribenter, webbdesigner, YouTuber eller fotograf. Självklart räcker det sällan med bara en mobil, utan du måste komplettera mobilen med en dator. Datorn kan du behöva för att skapa hemsidor, redigera filmer och texter, eller om du ska jobba som IT-konsult, men mycket arbete kan utföras med bara en mobiltelefon i handen. Du kan i ditt vardagsliv använda mobilen som ditt främsta arbetsverktyg. Med mobilen kan en YouTuber spela in filmer, eller en bloggare skriva långa blogginlägg och sedan publicera. För att lyckas som internetentreprenör behöver du dels vara egenföretagare, dels behöver du ha flera ben att stå på. Om din plan är att kunna leva på en blogg, kan det vara klokt att starta fem olika bloggar för att ha flera inkomstkällor. Det är ofta så internetentreprenörer bygger upp sina företag.

Digital nomad

Det finns också personer som väljer att våra digitala nomader, personer som reser och jobbar samtidigt. Liksom vanliga nomader har de ingen fast boplats, utan resor mellan olika platser under året. De kan tillbringa vintern i Thailand och sedan sommaren i Sverige. För att leva som digital nomad behöver du vara en internetentreprenör. Det är ett liv som passar dig som har en kreativ och driven personlighet, och som älskar äventyr och frihet. Idag finns det en stor community av digitala nomader, så även om du inte har en fast bostad, kan du dela ditt liv med andra.

bard