Blandat om mobiltelefoner

Mobiltelefon till barn

Det finns både fördelar och nackdelar till att skaffa en mobiltelefon till sitt barn. Det svåra är att bestämma vid vilken ålder det är okej att ge barnet en egen mobiltelefon. Antalet barn med en mobil idag har ökat en hel del under de senaste åren. Det sägs att över 70 % av alla barn från 12 år och uppåt har en mobiltelefon idag och de flesta har till och med en smartphone.

Vid vilken ålder du ger ditt barn en mobiltelefon är något du själv måste bestämma. Alla barn utvecklas olika snabbt, vilket betyder att det är ditt ansvar att avgöra när ditt barn är tillräckligt moget för att äga en mobil.

En fördel med att ge sitt barn en mobiltelefon är att de ger en extra säkerhet. Det gör det lättare för både barn och föräldrar att nå varandra oavsett var de befinner sig. Vilken sorts telefon du bör köpa beror främst på hur gammalt barnet är. Yngre barn behöver inte en telefon med de allra senaste funktionerna. Det räcker med en telefon som de kan använda för att ringa och möjligtvis sms:a med.

Oavsett när du köper en telefon till ditt barn är det viktigt att du lär hen redan från början hur de använder den på ett ansvarsfullt sätt. Ett tips är att endast låta barnet ha telefonen med sig när hen ska gå ut. När de är i skolan rekommenderas det att de lämnar telefonen i väskan eller i fickan med ljudet avstängt. Genom att lära barnet hur de använder telefonen på rätt sätt kan du hjälpa dem att undvika att bli utsatt för några hälsoproblem eller bli beroende av mobilen.

bard